Workshops

Op boerderij Caetshage is door VUUR VAN VERANDERING een overdekte smidse in de buitenlucht ingericht, waar de workshops smeden plaatsvinden. De smidse biedt plaats aan 8 tot 12 personen.

In de workshops kunnen volwassenen en jongeren het ambacht aan de lijve ervaren en beleven hoe het ijzer in het ambachtelijke smeedproces metamorfoseert tot een uniek werkstuk: het jouwe, gemaakt met je eigen handen, in de beoefening van de kunst van het omvormen.

Op Caetshaege worden wekelijks smeedlessen gegeven aan 7e klas van de Werfklas, de staatsvrije Vrije School in Culemborg. Smeden heeft een grote pedagogische waarde.  Kinderen leren gerichte opdrachten te verwezenlijken en beleven zichtbaar plezier aan de smeedlessen. Trots en voldaan nemen ze hun zelfgemaakte werkstukken mee naar huis.

De workshops zijn is bedoeld voor kinderen vanaf 12 jaar en volwassenen die op zoek zijn naar een pure ervaring die iets met je doet. 

De workshops bestaan uit twee uur smeden. De tarieven zijn inclusief btw en materiaal en gelden vanaf 8 personen; max. 12 personen.